In onze sfeervolle salon op loopafstand van het station kunt u naast huidverbeterende en vele andere behandelingen tevens terecht voor pedicure behandelingen.
Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje, terwijl je deze toch heel veel gebruikt. Om deze reden is het belangrijk om uw voeten goed te verzorgen.
Wij streven ernaar om te werken volgens alle hygienische richtlijnen.

Indicaties die een voet kan hebben:

Likdoorn
Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern ook wel eeltpit of eksteroog genoemd. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken, er ontstaat een eeltballetje onder de huid. Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en het komt tegen één van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn. Dit is vooral te ervaren bij het lopen of stilstaan.

Eelt
Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag. Eelt wordt meestal veroorzaakt door overmatige druk en wrijving (verkeerd schoeisel). Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af. Door celdeling in de onderste laag van de opperhuid groeit de huid weer aan. Wanneer door druk de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen, ontstaat er eeltvorming. Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid, maar als er een abnormale verdikking van eelt plaats vind, kan dit op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel, maar kan zich ook op de tenen vormen.

Ingroeiende nagel
Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen, maar kan ook op andere tenen voorkomen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft( knip de nagels nooit te rond af) Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Een ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk. Door deze drukvrij te leggen ervaart u meteen een prettig gevoel.

Schimmelnagels (mycosenagel) / Voetschimmel
We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen, hotelkamers en sauna’s. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.
Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat het is mogelijk dat er een onprettige geur af komt. De nagel kan geel/bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten (afbrokkelen). De oorzaak is een schimmelinfectie.

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen (het kan erg week eruit zien, wittig). Vanuit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.

Bij deze behandeling (30 minuten) staat het behandelen van problemen centraal, dit kunnen zijn:

* Eelt

* Likdoorns

* Ingroei nagel(s)

* Knippen en frezen van de nagels

* Behandelen van schimmelnagels

Naast het behandelen van de primaire behoefte van de voet, masseren wij de
voeten kort in met een heerlijke creme van het merk gewohl.

Is er meer tijd nodig dan wordt dit doorberekent per 15 minuten (1 euro per minuut)

Naast de basis behandeling is het ook mogelijk om een deelbehandeling van 15 minuten te boeken, hierin staat er 1 probleem centraal. voorbeeld alleen het knippen van de nagels of het verwijderen van eelt. Ook bieden wij een uitgebreide behandeling met scrub en massage aan welke 60 minuten duurt.

U kunt deze behandelingen makkelijk zelf online inplannen in onze agenda.