Bij het aanbrengen van permanente make-up wordt er een kleurpigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, werkt Stralend door Margreet met verschillende methodes. Door middel van de hairstroke methode worden er dunne haartjes in de bestaande wenkbrauw ‘geschetst’. Een andere techniek is de ombre techniek, waarbij de pigmentkleur op de huid van donker naar licht uitgeschaduwd wordt. De schaduwtechniek methode zorgt voor een zacht poedereffect waardoor de vorm van uw wenkbrauw geaccentueerd wordt. Geen enkele wenkbrauw of persoon is hetzelfde. Stralend door Margreet werkt altijd met een uitgebreide intake waarin wij een goed beeld krijgen over uw wensen, de kleur en de vorm van de wenkbrauwen bepalen en eventuele andere wensen bespreken.

Permanente Make-Up is een goede oplossing  voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien! Maar ook zeker voor diegene die weinig tijd hebben of moeite met zichzelf op te maken, of wanneer u allergisch bent voor gewone make-up. Dan is permanente make up vaak de oplossing. Permanente make-up is ideaal wanneer u op vakantie gaat, of heerlijk een dagje gaat genieten in de sauna. Ook tijdens het sporten en zwemmen loopt het niet uit!

Permanente make-up (PMU)  kan worden toegepast om lippen, wenkbrauwen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. PMU blijft gemiddeld één tot drie jaar mooi, afhankelijk van uw huidtype en levensstijl.  Soms kan pmu wel tot vijf jaar mooi blijven!

Vaak is het mooist als u elke 1 à 2 jaar een opfrisbehandeling uit laat voeren zodat de kleur niet teveel vervaagd.  Er zijn veel verschillende technieken en mogelijkheden op het gebied van PMU. Wij vinden het belangrijk u goed te informeren, mocht u geinteresseerd zijn in een permanente make-up behandeling en wilt u iets meer uitleg? Dan mag u een gratis en geheel vrijblijvende intake gesprek inplannen om de mogelijkheden te komen bespreken!

Hairstroke techniek

Met de unieke skinq hairstroke-methode creëren we (weer) de natuurlijke wenkbrauwen die passen in uw gelaat! Soms is het een kwestie van een nieuwe vorm creëren, maar het kan ook zijn dat u uw wenkbrauwen net wat voller, langer of breder wil. Ook is permanent make-up (pmu) de manier om (in het verleden) slecht geëpileerde wenkbrauwen weer de juiste vorm te geven. Met deze techniek worden er haartjes gecreëerd welke zorgen voor een voller effect.

Ombre/schaduw techniek

Poederachtige wenkbrauwen voor een vol effect. Met de Shadow/schaduw/ombre/poeder  techniek creëren we een poeder achtige wenkbrauw welke je kan vergelijken met een aangebrachte wenkbrauwpoeder of potlood. Deze techniek oogt zacht en is compacter dan de luchtige hairstroke/haartjes techniek.

Met de schaduw techniek wordt de aanzet van de wenkbrauw in een lichtere teint en een stuk luchtiger gepigmenteerd dan het midden en het uiteinde van de wenkbrauw welke duidelijk donkerder zal zijn dan de aanzet.

Wilt u het beste van beide technieken gecombineerd, volle zachte wenkbrauwen maar niet te strak door de hairstrokes, dan is de fusiontechniek de beste keuze.

Verschillende eyeliners

Altijd stralende ogen! 

Dan is het pigmenteren van een eyeliner ideaal voor u!   U kunt kiezen voor een smalle of een wat vollere eyeliner een strakke of juist een  flinterdunne potloodlijn. Ook kunt u kiezen voor enkel een infralash. Deze techniek zorgt voor een subtiele pigmentatie (stipjes) tussen de eigen wimperhaartjes, deze geeft direct een vollere oogopslag en kan zowel boven als onder het oog gezet worden! 

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk:

De eerste eyeliner of infralash behandeling en intakegesprek duurt ongeveer 1,5 uur  (alleen boven- of onder) tot 2,5 uur (zowel boven- als onder) Na 4 tot 6 weken komt u terug voor de (tweede)  (na)behandeling om de pigmentatie bij te werken. Mocht er na deze behandelingen plekjes zijn die het pigment minder goed gepakt hebben, kunt u contact met ons opnemen zodat wij de puntjes nog op de i kunnen zetten.

Full lips en lipliner (contour)

Voor een mooie lipcontour bestaan er met permanente make-up veel mogelijkheden. Een lipcontour die ongelijk is kan vaak weer gelijk (gecorrigeerd) gepigmenteerd worden met een zachte schaduw die overloopt in nagenoeg uw eigen lipkleur. Ook pigmentverlies (kleurverschil) kunnen wij corrigeren. Een andere mogelijkheid is de volledige lippen in een andere teint inkleuren zoals bij een full lips pigmentatie.

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk:

De eerste pigmentatie en intakegesprek duurt ongeveer 3 uur. Na 4 weken komt u terug voor de nabehandeling om de pigmentatie bij te werken. Vervolgens komt u na 4 tot 6 weken nogmaals terug voor controle, eventueel om de laatste puntjes op de i nog bij te werken.   

Nazorg instructies permanente make-up

 Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezingsproces van de huid. Om de gepigmenteerde huid zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te behalen raadt Stralend door Margreet u de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 • Hou de behandelde huid de komende 14 dagen droog. Geen water, milk of lotions op de behandelde huid aanbrengen. Ook geen sauna, stoombad of zwemwater. De huid zal hierdoor sneller en mooier genezen.
 • Gezicht reinigen voorzichtig met uw reinigingsproduct (voorhoofd evt alleen met water en een washandje) en voorzichtig afnemen met een vochtig washandje. (niet over de PMU). Haren wassen kan, maar voorzichtig uitspoelen.
 • Hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen. Gebruik een desinfecterende zeep als Unicura of Dettol om uw handen te ontsmetten.
 • De eerste 14 dagen is het het beste om geen make-up op de behandelde plek aan te brengen. Daarna kunt u zich weer opmaken zoals u gewend bent. De huid is na die 14 dagen gesloten.
 • Gebruik gedurende 14 dagen geen cosmetica, crèmes of make-up op de PMU i.v.m. mogelijke ontstekingen.
 • Dek het behandelde gebied niet af met pleisters of verband.
 • Er ontstaan hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Ga niet aan de korstjes krabben, maar laat de huid dit zelf af stoten. U kunt anders een litteken krijgen of het pigment mee uit de huid trekken.
 • Neem bij ontsteking of pijn altijd contact op met uw arts.
 • U mag gedurende 14 dagen niet sporten, omdat inspanning de poriën opent en zweet het pigment uit de wond kan spoelen.
 • Gebruik vaseline alleen bij hoge uitzondering! Zeker niet de eerste 2 dagen na de behandeling. De vaseline kan ervoor zorgen dat het pigment uit de PMU en in de vaseline zal trekken. Dit laatste is niet de bedoeling, want het pigment moet juist in de huid blijven. Eventuele zwelling of een gespannen huid verdwijnt overigens vanzelf binnen 1-2 dagen. Als u het gevoel heeft dat uw huid zo op spanning staat, dan mag u na een dag of 3 een heel klein beetje smeren.
 • U mag gedurende tenminste 4 weken niet zwemmen of gebruik maken van zonnebank of sauna. Ook na de genezing zal u altijd uw PMU moeten beschermen met een hoge beschermingsfactor tegen straling van zon of zonnebank.
 • Ook na genezing is het belangrijk uw huid altijd in te smeren met een goede spf creme (zonnebrandcreme)
 • Als laatste ontvangt u een nazorg product welke bij de prijs inbegrepen zit, om zo thuis, op het werk en onderweg de huid op de correcte wijze te kunnen verzorgen.

Na de behandeling ontvangt u deze nazorg instructies zodat u deze thuis goed kan naleven.

Risico’s

Het aanbrengen van permanente make up is een huid doorborende behandeling, door de juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur voorkomt u te worden besmet met bloed overdraagbare ziektes zoals Hepatitis B en C.Voor de behandeling wordt een toestemmingsformulier met u doorgenomen sommige gezondheidsproblemen kunnen een nadelig effect hebben op het pigmenteren, tijdens het intakegesprek zal ik u hier verder over informeren.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog eventuele vragen, neem dan contact op via het contactformulier op deze site, ook mag u een mailtje sturen naar info@stralendhengelo.nl bellen of een appje mag uiteraard ook en kan naar het nummer 06 17 83 90 09 Een intake gesprek is altijd vrijblijvend!

 

Wilt u deze 1 van deze behandelingen inplannen, klik dan op permanente make-up. Maak uw keuze en plan direct de behandeling gemakkelijk in?